Tapas.
Vi gör ofta & gärna tapas. Det behöver inte vara helg för att jag ska sno ihop denna plockmat. Kör måndags-tapas idag vet ja!
Standard på vårt tapas bord är "bruschetta", smidigt & jag har oftast grejer hemma till detta. Köp bake up baguetter & skiva dem obakta & lägg på plåt. Kör in i ugnen på 200 grader med ringlad olivolja på. Gnid dem med en vitlöksklyfta när de blivit gyllene. Hacka tomater, salladslök, basilika & gärna mozzarella. Blanda med olivolja & vitlökssalt. Toppa brödbitarna med blandningen.
Baka körsbärstomater i ugn med olivolja, balsamvinäger, lite socker & salt. Låt dem gå i 15-20 minuter, ju längre ju bättre.
Köp goa charkisar, typ lufttorkad skinka & salami. (Mest till min köttätande man...)
Skiva ett gott surdegsbröd & lägg en generös skiva getost på. Grädda i ugnen & strö nötter & toppa med ringlad honung som sista touch.
Manchego & parmesanost i skivor med en klick fikonmarmelad eller annan tok söt marmelad på är ett måste.
Mer måndags-tapas till folket!
My gaaad, så gott det lät!!! När vi skulle göra tapas/plockmat häromdagen så stod det stil på idéer. Här är ju liksom färdigkomponerad meny!
SvaraRaderaLåt oss äta detta tillsammans next time! Puss
RaderaAmen på den! men cicci vart är dadlarna???? :)
SvaraRaderaNe va fan är dadlarna?! Annars hade måltiden varit HALELUJA ;)
Radera