4.8.14




Tapas.
Vi gör ofta & gärna tapas. Det behöver inte vara helg för att jag ska sno ihop denna plockmat. Kör måndags-tapas idag vet ja!

Standard på vårt tapas bord är "bruschetta", smidigt & jag har oftast grejer hemma till detta. Köp bake up baguetter & skiva dem obakta & lägg på plåt. Kör in i ugnen på 200 grader med ringlad olivolja på. Gnid dem med en vitlöksklyfta när de blivit gyllene. Hacka tomater, salladslök, basilika & gärna mozzarella. Blanda med olivolja & vitlökssalt. Toppa brödbitarna med blandningen.

Baka körsbärstomater i ugn med olivolja, balsamvinäger, lite socker & salt. Låt dem gå i 15-20 minuter, ju längre ju bättre.

Köp goa charkisar, typ lufttorkad skinka & salami. (Mest till min köttätande man...)

Skiva ett gott surdegsbröd & lägg en generös skiva getost på. Grädda i ugnen & strö nötter & toppa med ringlad honung som sista touch.

Manchego parmesanost i skivor med en klick fikonmarmelad eller annan tok söt marmelad på är ett måste. 

Mer måndags-tapas till folket!




4 kommentarer:

  1. My gaaad, så gott det lät!!! När vi skulle göra tapas/plockmat häromdagen så stod det stil på idéer. Här är ju liksom färdigkomponerad meny!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låt oss äta detta tillsammans next time! Puss

      Radera
  2. Amen på den! men cicci vart är dadlarna???? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ne va fan är dadlarna?! Annars hade måltiden varit HALELUJA ;)

      Radera