30.10.14



Getostgratäng & kallskuret.
Tvära kast i menyn på No 6. Igår bananpannkaka idag det här.

Vet i skjutton om inte detta är min favvo rätt - en av dem iallafall. Recept för 4.
Hacka 5 tomater i mindre bitar, skiva 2 rödlökar & 1 stor röd paprika. Hacka även 3 vitlökar fint. 
Stek grönsakerna i en panna med smör, kör i en sträng med tomatpuré & krydda med, chilipulver, farinsocker, salt & peppar. Låt puttra ihop till en kompott.
Fördela 1/3 av en 200grams getost i botten på en ungsform. På med 1/3 av kompotten & 4 ark av filodeg. Knöggla ihop arken så att den "vågar" sig. Upprepa så att du får 3 skikt & avsluta med att riva långa strimmor av filodeg & pensla med lite smält smör.
Grädda i knappa 50 min på 225 grader. 

Servera tillsammans med kallskuret, machego ost, soltorkade tomater & sallad. Världsklass! 

6 kommentarer:

  1. Det är variationen som gör det:)
    Ha de gott!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Ojojoj det lät ju hur gott som helst, Lööv chevré �� ska jag absolut testa! Njut av kvällen din sköna böna ��

    SvaraRadera
  3. Tack för påminnelse som denna helt ljuvliga rätt!!

    SvaraRadera