9.10.14



Fredags middag.
Har fått önskemål om att lägga upp ett kul recept på bloggen varje torsdag. 
Ett så kallat fredags recept. Enjoy.

Balsamicomarinerad fläskfilé med potatisgratäng. Puttsa filén från senor & hinnor. Gnid in den i pressad vitlök, salt & peppar. Stek den runt om i olja. Lägg över i ungsform & stek i ca 20 min på 175 grader, eller tills innertemperatur nått 70grader. Blanda under tiden marinaden, 0,5dl olivolja 1,5msk balsamvinäger 1,5msk kinesisk soja. Finhacka 1/2 röd chili peppar & en rejäl knippe färsk basilika. Blanda.
Lägg det varma köttet i marinaden & låt svalna. Sätt in i kylen & låt stå minst 1 timme, vänd köttet då & då.
Innan servering skivas köttet tunt, ringla över marinaden & toppa med bladsallad & mer basilika.

Min far är grym på potatisgratäng, här kommer ett snott recept på den. #ler
Skiva potatis tunt i en sådanadär trebent mojäng med vev. Fördela första lagret potatis i smord ungsform. På med skivad lök, vitlök & riven ost. Samt salt & peppar.
Upprepa på lager 2. Toppa gratängen med potatis & stora klickar av smör. Häll på grädde, typ 3dl & kör in i ugnen på 220 grader i ca 40 minuter. Kolla då & då så att inte grädden kokat bort. Fyll i så fall på med en extra skvätt. 

Smaklig måltid! 

2 kommentarer: