13.11.14



Veckans recept. 
I söndags på Fars dag gjorde jag denna vegetarisk lasagne. Komiskt att bjuda pappan i huset på middag som inte ens hade spår av kött! 

Receptet är snott rakt av, vi tackar M för det. #ler Skala & hacka 3 gula lökar & 3 vitlökar. Skiva 10 färska champinjoner & tärna 4 tomater. Fräs den gula löken i smör & tillsätt efter hand champinjoner, tomater & vitlök. Blanda i 1/2 dl tomatpuré, 3 dl grädde, 1 grönskas buljong tärning. Låt puttra ihop & krydda med färsk hackad basilika, salt & peppar. Varva såsen med 500g keso & ca 12 lasagneplattor. Toppa med riven ost.
Grädda lasagnen på 220 grader i nedre delen av ugnen i ca 30 min.

Till detta gjorde jag en sallad på rödlök, körsbärstomater & kul blandsallad. Vitvinsvinäger, olivolja & salt blev pricken över i. Även tärnad feta serverades i skål bredvid. Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar