4.7.14






Vad äter ni ikväll?
Jo det kan jag berätta... Denna tjusiga måltid blev vi serverade för några veckor sen, det var mor & far som stod vid kastrullerna! (Ja eller mest mor, far är bäst på att grilla, då med en öl i handen).
Chiliglaserade revbensspjäll med potatis & avokadosallad. 
Koka 1kg tjockskurna revbensspjäll i saltat vatten ca 1,5 Tim. Kör i potatis med smör & salt i ugnen på 225 grader, ca 30 min. Dela & kärna ur 3 tomater & 3 avokado, skär dem i kuber. Strö grönsakerna över potatisen tillsammans med persilja & dill. 
Koka en glaze på 150 gram finhackade aprikoser, 2 finhackade vitlöksklyftor. Samt 1 dl japansk soja, 1/2 dl farinsocker, 1 msk sambal olek, 1 dl vatten & 1 1/2 msk vitvinsvinäger. Låt koka i 5 min & mixa sedan slät tillsammans med salt & peppar.
Skär spjället i portionsbitar & vänd runt dem i glazen. Grilla till ytan blivit lite karamelliserad & gyllene.
Servera med en kall sås på gräddfil & smulad fetaost.

Det är alltid gött att äta när någon annan lagar, så be din käresta att laga vet ja! 
Ha en bra fredag, särskilt ni som firar in semestern. Kram C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar