6.11.14



När, vad & hur äter vi? 
I morgon kväll äter ni hemgjorda köttfärs piroger i soffan. Eller nåt... #ler

Jag gjorde en latmask grej & köpte färdig smördeg. Börja med att hacka lök & vitlök. Fräs köttfärs & blanda i löken.
På med lite vad gömmorna erbjuder. Jag hackade ner soltorkade tomater, basilika, soja & kryddor - typ chili, salt & peppar. Grädde & riven permesan fick stå för krämigheten. Men låt inte köttfärsblandningen bli lika såsig som din köttfärssås. Då får vi problem. #ler
Kavla ut smördegen en aning & skär arket till 4 delar. På med färs & nyp ihop kanterna med hjälp av gaffel eller matkniv. 
Pensla med uppvispat ägg & kör i 200 grader i 30-40 minuter eller tills pirogerna känns frasiga & fått fin färg.

Detta var uppskattat av alla, tänker att det är en kul picknick mat nu i vinter också. Typ värm dem på samma grill som de andra kör sin korv på. Eller gör dem som små munsbitar till drinken. 
Hemma åt vi det som kvällsmat med en god sallad. Nästa gång ska jag prova göra med spenat & feta...

Bon appetit!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar