31.10.14



DIY.
På loppis i somras prutade jag till mig denna stora glasflaska. En sådanadär som finns överallt idag. Både i klart & färgat glas. 

Min prutade vas, var brunfärgad & lätt ofräsch. Idag ser den ut såhär. Lite vit matt färg & den blev som ny! 
Tänker att just denna jättevas ska få agera julgransfot i år. Vad tror ni om det? 

Trevlig kväll!

30.10.14



Getostgratäng & kallskuret.
Tvära kast i menyn på No 6. Igår bananpannkaka idag det här.

Vet i skjutton om inte detta är min favvo rätt - en av dem iallafall. Recept för 4.
Hacka 5 tomater i mindre bitar, skiva 2 rödlökar & 1 stor röd paprika. Hacka även 3 vitlökar fint. 
Stek grönsakerna i en panna med smör, kör i en sträng med tomatpuré & krydda med, chilipulver, farinsocker, salt & peppar. Låt puttra ihop till en kompott.
Fördela 1/3 av en 200grams getost i botten på en ungsform. På med 1/3 av kompotten & 4 ark av filodeg. Knöggla ihop arken så att den "vågar" sig. Upprepa så att du får 3 skikt & avsluta med att riva långa strimmor av filodeg & pensla med lite smält smör.
Grädda i knappa 50 min på 225 grader. 

Servera tillsammans med kallskuret, machego ost, soltorkade tomater & sallad. Världsklass! 

29.10.14



Bananpannkaka.
Här har vi ett smidigt & gott alternativ till frukost, mellanmål eller kvällsmat. Det går betydligt snabbare att göra bananpannkakor är vanliga & det är framförallt nyttigare! 

Det går åt 1 banan till 2 ägg, så här är det fritt fram att multiplicera. 
Till oss fyra brukar jag mosa 2 bananer & vispa ihop med 4 ägg. Det brukar bli 1 pannkaka var till oss & resten till kidsen!

God kväll gott folk!

28.10.14



DIY.
Gamla tonfisk & krossade tomater konservburkar från dagis har här fått sig en styling. Inget revolutionerande, men ändå rätt snyggt. 

Den durkliknande utsidan i silver har fått etiketter men vad som göms i dem. 
Lite grövre papper & hjälp av vår stora kille samt favorit bokstäverna från TGR.
En lagom stor remsa klipptes till, lagom för att täcka burkens ytterkant på höjden.
Sedan fäste vi remsan på dubbelhäftande tejp & fast på burken.

Detta var en present till M's allra käraste tjej. Gissa om det blev uppskattat?! 



Nehe nu känns det som att det strax är lunch & klockan är 06. Vem fan kom på att man skulle ha sommar & vintertid? 
Any way, ha en bra dag!

27.10.14



Today's. 
Modet med hängiga byxor & oversize tröjor är ju bara så bäst en mörk måndag, som denna.  

Byxan är från H&M Divided & av en lite grövre linne struktur. 199 pix kostar dem & har detaljer som blixtlås & resår ner mot foten. Tröjan är av lager 157's egna märke & kostade under 100 lappen. 
Mitt ständiga tips till de som är av modell mindre i kroppen är att gå upp i storlek på tröjor av oversize modell. Till er som är av modell fylligare, ni ska gå ner i storlek på denna typen av tröjor.
Även "bombar" jackan är från Lager & den finns i flera olika färger.

Bye the way. Åt precis en tonfisksallad till kvällsmat, sååå underskattat! Hej hopp.

26.10.14




Blinka lilla stjärna där. 
Det är mindre än 2 månader kvar till julafton & nörd som man är har ju julstöket redan börjat. Det vill till att vara ute i god tid om det ska byggas egna grejer liksom.

Kom över en stor skiva typ "plywood" i furu, som skulle slängas. 6st långa smala bitar i måttet 80x4 cm sågades för hand av min självaste man. OBS för hand. 
Sedan skruvade han ihop dem från baksidan till 2st trekanter & till sist till en stjärna. Oklart är om stjärnan ska få belysning eller inte, ber att få återkomma om det

Nehe, nu ska jag pyssla med årets julkort...NOT. #ångest

Ha en go slappar dag!



25.10.14



Bästa grejen.
Ni vet när man har en lampa som lyser lite väl starkt & det låga Watt talet inte finns på just denna lampsorten. Eller när man helt enkelt bara vill dimma en bordslampa. Då är detta bästa grejen! 

En adapter som du sätter i eluttaget & i den sätter du stickkontakten vars lampa du vill dimma. Här kan du då strypa mer eller mindre ström & få bästa mysbelysningen. Har flera sådanahär hemma, köpta både på Claes Ohlsson & Jem&Fix. 
Särskilt bra är den till alla dessa stora klara glödlampor jag har i hela huset. Man blir ju liksom solbränd på kuppen om man inte dimmrar dem! 


Löp & köp! 

24.10.14



Make a wish... 
God fredag vänner, jag behöver er hjälp!
Jag vill veta vad ni önskar få ut av min lilla blogg... Mer mat? Mindre mode? What? 

Vill ständigt bli bättre på vad jag gör & vill att ni hjälper mig att bli bättre! Skriv en rad eller två nedan. #tacksam

Ovan är en bild från vårt matsalsrum. Rummet där inga leksaker får vistas, rummet där man äter länge (om inte två kids skriker ikapp), rummet där jag trivs. Men framför allt rummet där jag & bloggen samarbetar bäst, liggandes i den hemsnickrade soffan.

Trevlig kväll & tack för att DU vill följa mig!

23.10.14



Mer pasta till folket.
Nu kanske pasta inte är det nyttigaste & mest moderiktiga att äta - men så gott!

I morgon kväll tänker jag att ni lagar, Pasta med kräftor & rökt skinka.
Koka bandpasta för 4 pers. Hacka 1 gul lök, 3 vitlökar & 150gram rökt smörgåsskinka. Fräs detta i smör i en kastrull. Slå på närmare 3dl grädde & 1dl créme fraishe, krydda med en tuss cayennepeppar, svartpeppar & pressad citron. Låt koka ihop tills pastan är klar. Slå på en burk kräftstjärtar & några matskedar av spadet. Lägg upp pasta & sås på stort fat & toppa med parmesan. 

Till detta gör jag alltid en sallad på tomat, mozzarella, rödlök & basilika. Skvätt på olivolja & vitvinsvinäger. 

You're gonna love it!



22.10.14



Fars dag, coming up.
När vi förlovade oss för 6 år sedan skrev vi Tro hopp & kärlek i våra ringar. Ingen av oss är direkt religiös men vi tror på hoppet & på kärleken. #ler

När vi firade denna pappans första Fars dag, beställde jag detta halsband till honom. 
Jag ritade av modellen av en sådandär militärbricka & hängde det i en läderrem. 
Stansat i silverbrickan är just "Tro hopp & kärlek", följt av mitt namn & vår förstfödde son Milo. Nu såhär 1,5 år senare kanske lillebrors namn & personnummer också ska stansas in...

Halsbandet andvänds flitigt av pappan & det ser sådär snyggt slitet ut. Detta får bli kvällens tips till den stundande fars dag 9 november 2014. 

Trevlig kväll!

21.10.14



Vi sticker ut hakan.  
Japp, det vågar jag bara göra ibland. Men nu är det dags igen.

Att tanka bilen, får bli punkt ett. I min lista över vad som är mansgöra... I går morse, var jag trött & sen. (Som vanligt). 
Det första jag möts av i bilen är ett högt pip & en starkt lysande orange lampa med bensinpumps symbol på. Regnigt & blåsigt är det såklart också denna måndag morgon, när jag tvingas tanka bilen 06:50. Grrrrrrr.

Jag har även gjort en lista på något jag anser vara ikke mans göra. Jag tänker bara presentera den första punkten även på denna lista... 
Att gå på öppnaförskolan. Ja nu är det risk för att jag får en liten bit av Sverige emot mig, men det är jag beredd på! 
Ni läste rätt, jag tycker inte att det är speciellt manligt att pyssla, fika eller hänga på ÖF. Jag tycker såklart att pappor ska leka, fika & pyssla med sina barn. Men inte på ÖF. 

Jag vill ha en oljig man, med stora händer & grov röst, som dessutom tankar bilen.

PS. Ta nu detta inlägg med en hel skottkärra med salt & en rejäl glimt i ögat. Vill inte få mitt hem bombhotat & har inga planer på att lämna landet. #skrattar DS.

20.10.14



Sideboard.
Idag vill jag återigen slå ett slag för, att putta runt möbler & hitta nya lösningar.
Väldigt ofta händer just detta här på 
No.6, ibland ser det ut såhär. 
Ett litet sidobord, en hemsnickrad hylla eller ett ombyggt matbord, placeras bakom soffan. Hos oss står soffan alltid med ryggen fri mot övriga vardagsrum. Ibland står en lampa, bänk, pall eller sidobord bakom. En yta perfekt för att pynta eller ställa kaffekoppen på.

Japp det var det slaget jag tänkte slå idag. #baaaam

19.10.14



Pallade äpplen 2.0
Att palla & baka är några av mina favvo intressen. Om nu pallning kan vara ett intresse. Det kanske är så att jag snarare gillar att ta vara på allt. Frukt i detta fallet.

En fluffig vanilj muffin med bitar av äpple, får bli söndagens grej. Som alltid pudrar jag mina bakverk med florsocker. Äppelmuffins.
Vispa 100gram smält smör & 1 1/2dl socker. Knäck i 4 ägg, ett i taget & rör kraftigt. Blanda 5dl mjöl, 1tsk bakpulver, 1tsk vaniljsocker & rör ner i bunken. Tillsätt 1dl mjölk under omrörning.
När jag gör muffins använder jag alltid en muffins plåt, plus pappformar. 
Fördela smeten i formarna. Skala & skär 1 äpple i tunna skivor. Stick ner dem i smeten & strö över en blandning av 1/2 tsk kanel & 1 msk socker.
Grädda mitt i ugnen på 175grader i ca 15minuter. 

Uppläggnings fatet är för övrigt en riktig favorit & kommer från Indiska! Kram.

18.10.14



Såhär gör vi.
Shopping utan kids, betyder utdelning till mamman (läs mig). Snabbt går det, ut & in i alla butiker. På H&M hade jag armarna fulla när vi fullständigt tog över detta familjeprovrum. 

Min man är bästa shoppingsällskapet. Han säger vad han tycker, men vill alltid poängtera att allt är fint för att det sitter på just mig. Till & med när jag mest ser ut som ett skåp. Men jag är ju född till kvinna & pustar mest åt hans beröm. 
Stackars man, har idag fått sitta på stolar & i skyltfönster i väntan när jag ränner runt. I trånga provrum blir han instuvad på en pall eller ombedd att bära alla dessa kassar. Några av dagens köp:

Jeans från Gina Tricot, Matilda 399kr.

Kidsens mysbyxor, från Lindex 149kr.

Jag är för övrigt tacksam över dagen & dess utdelning.
Hej!

17.10.14



Back in the days.
När jag var liten gjordes det kaktusar av gurka & geléhallon. Skapelsen var en uppskattad present på disco & kalas. 
Förra helgen förde jag denna tradition vidare till våra kids födda 2010. 

Mest spännande var nog att bygga den & att mosa i sig geléhallonen, som fick köpas nya på väg till kalaset. #oops

Använd en konservburk som kruka. Skär av en bit på en gurka & plasera denna i burken. Tryck ner lite alu folie så att gurkan står stabilt. Fyll på med russin i hopp om att det ser ut som jord.
Tryck i ett gäng med tandpetare, gärna färgglada som dessa från TGR. Om det fortfarande finns geléhallon kvar så tryck på dessa längst ut på tandpetaren.



Låt oss föra traditionen vidare.
Trevlig kväll!

16.10.14



Pizza-time.
God kväll i regn rusket. För er som inte planerat helgens recept, kommer här en snabb & god pizza. De extra minuterna du sparar in på att inte göra någon avansernas 3-rätters middag, tycker jag du unnar dig i soffan istället.

Pizza med sparris & västerbotten.
Lös upp 25 g jäst i 2 1/2 dl ljummet vatten. Tillsätt 1tsk salt & 1msk olivolja, arbeta degen tills du fått mjölksyra i armarna 7 gånger eller i ca 15minuter. Täck med duk & låt jäsa 30min. Ta upp degen & dela i 2 delar. Kavla ut & lägg på bakplåtsklädda plåtar.
Rör samman 2dl créme fraishe, 2dl västerbottenost & 2tsk honung. Bred krämen på bottnarna. Bryt av det tråkiga på en knippe sparris & dela dem på längden. Fördela sparris & svartpeppar på pizzan & grädda på 225grader i mitten av ugnen i 15min. Garnera med rucola, färsk spenat & örter.

Denna pizza gjorde jag för första gången i somras. #tummeupp Skitgod även som tilltugg eller på en buffé. 

Trevlig kväll!


15.10.14




Kalk paint.
Våra matsalsbord är av gjorda av underrede i svetsat fyrkantsrör, med synliga skarvar & hjul till fötter. Bordsskivorna är av måttbeställd mdf, slipad & behandlad med Annie Sloans kalk färg. Kulören heter french linen & är exakt i nyans med betong. 
Vid stor fest blir de två borden ett & rymmer hela grannskapet! 

Googla på kalkfärgen & ni får upp massor med före & efter bilder. Även exakt hur man går tillväga.


Stolarna är från IKEA & mittemot sträcker sig en platsbyggd bänk på närmare 4 meter. Hemsydda dynor & blandade kuddar pryder den.

Japp då vet ni vart jag ligger & slappar!
#ler

14.10.14




Pasta carbonara.
Vardagsmat när den är som bäst! 

Fräs färsk sparris i lite smör. Använd samma panna & knaperstek 2 paket bacon, de sista sekunderna steker du även med hackad vitlök. Detta gör jag alltid när bacon ingår i recept, så gott.
Koka bandpasta eller spagetti. Blanda 3 äggulor, minst 3 dl grädde, hackad vitlök, riven parmesan & salt-peppar.
Häll av pastan & ner med den i grytan igen, slå på ägg blandningen & rör hastigt runt medan grytan står på plattan. 
Häll över på stort fat tillsammans med bacon & sparris. Toppa med extra parmesan samt salt & peppar.

Detta är en riktig slafs-mat. 
Så slafsa på!



13.10.14



Guten abend.
Jag har en urtråkig garderob för tillfället, shopping bör göras snarast möjligast. Behöver vardagsplagg, jeans, byxor, tröjor & koftor.

Vissa delar av garderoben trivs man ju alltid i. Jeansskjortan, favvojeansen eller bästa tishan. På bilden ovan bär jag Jeans från Gina, av modell vråltajta - Kisten Zip. Bas tisha från Lager 157, kimono i Leo print även den Gina Tricot. Kappan är ny & från Lindex. På bild även plånboken som också agerar handväska, fullproppad med lypsyl, mobil, linsask & alla kort. Finns i många olika mönster & färger, den kommer från Monki & kostar under 100 lappen.

Hepp.



12.10.14



DIY
Papp lådor i olika mönster & former verkar just nu vara en hit! Hemtex, Granit & Lagerhouse har många varianter av dessa förvarings boxar.

Själv hade jag gott om gamla runda lådor. De var färjade & mönstrade till tusen. 
Med hjälp av vit färg & stämpel kit från TGR, blev dessa.


Såhär.


Japp, jag är nog rädd för färg! #skrattar

10.10.14



DIY
Vet inte hur många bilbanor våra killar har... Tyvärr är de stora schabrak, som tar en stund att sätta ihop. (Då denna mamman inte vill ha dem framme jämt).

För ett tag sedan gjorde jag & vår stora kille denna tillsammans. Basen är 2 ark av stort, grovt vitt papper. Med hjälp av linjal gjordes vägbanor & en fresbee hjälpte oss med kurvorna. 
I gamla reklamblad hittade vi hav & palmer, spritpennan fick bilda övergångsställe, P-plats & STOP.

De två arken är tejpade till ett på baksidan. När banan inte används viker vi ihop den & lägger undan. #ording&reda
Grabbarna älskar den!


Trevlig kväll på er.

9.10.14



Fredags middag.
Har fått önskemål om att lägga upp ett kul recept på bloggen varje torsdag. 
Ett så kallat fredags recept. Enjoy.

Balsamicomarinerad fläskfilé med potatisgratäng. Puttsa filén från senor & hinnor. Gnid in den i pressad vitlök, salt & peppar. Stek den runt om i olja. Lägg över i ungsform & stek i ca 20 min på 175 grader, eller tills innertemperatur nått 70grader. Blanda under tiden marinaden, 0,5dl olivolja 1,5msk balsamvinäger 1,5msk kinesisk soja. Finhacka 1/2 röd chili peppar & en rejäl knippe färsk basilika. Blanda.
Lägg det varma köttet i marinaden & låt svalna. Sätt in i kylen & låt stå minst 1 timme, vänd köttet då & då.
Innan servering skivas köttet tunt, ringla över marinaden & toppa med bladsallad & mer basilika.

Min far är grym på potatisgratäng, här kommer ett snott recept på den. #ler
Skiva potatis tunt i en sådanadär trebent mojäng med vev. Fördela första lagret potatis i smord ungsform. På med skivad lök, vitlök & riven ost. Samt salt & peppar.
Upprepa på lager 2. Toppa gratängen med potatis & stora klickar av smör. Häll på grädde, typ 3dl & kör in i ugnen på 220 grader i ca 40 minuter. Kolla då & då så att inte grädden kokat bort. Fyll i så fall på med en extra skvätt. 

Smaklig måltid! 

8.10.14



DIY
Tivoli bananen är både enkelt & kul pyssel för stor som liten. 

Skär bananer i lagom stora bitar. Trä dem på glasspinne eller sugrör. Frys i några timmar. Smält chocklad i vattenbad & tillsätt någon droppe olja. Doppa de frysta bananerna i den smälta chokladen & strö över strössel eller kokos. 

Enjoy.



7.10.14



God kväll vänner. 
Jag har rykt på influensans, influensa.
I över en vecka har jag haft feber till & från, en rejäl hosta & huvudvärk from hell. 
Låt mig blogga från sängen. #ler

Fick mail av en trogen läsare häromdagen. Hon ville ha tips på stort runt matbord. De hade letat länge men inte hittat något som var bra. 
Efter lite research kom jag fram till följande. Stora runda bord är svåra att hitta & om du hittar ett snyggt så är de rätt dyra.

Mitt råd till familjen var att hitta roliga svarvade ben från gamla bord, gärna olika sådana. Loppis, secondhand eller mormors vind är att rekomendera. 
Be bygghandeln att kapa till en stor rund skiva i mdf. Skivan behöver putsas till på kanterna & behandlas. Själv har jag kalkfärg på våra bordsskivor, nyansen heter French Linnen & ger en betong look. Benen kan med fördel målas i annan kulör eller slipas & behållas trärena. 

Jag ser lösningen framför mig & tror stenhårt på den. Ett unikt bord i mått enligt deras önskemål & det lär inte kosta skjortan. 
Lycka till J.

6.10.14



Vardagsmat.
Nu är definitivt grillsäsongen över & grytsäsongen börjar. Lika sugen som man är på grillat i April är man ju på soppor & grytor i Oktober. 

Denna Thaigryta är perfekt dagar som idag. Skär kycklingfilé i mindre bitar, krydda med salt & peppar & fräs till dem något i en wookpanna eller stekpanna. Stek med grönsaker som paprika, minimajs, sockerärtor, purjolök, morot eller vad dina gömmen tillåter. Fräs någon minut tillsammans med vitlök & kycklingen.
Lägg i en knapp matsked av röd curry pasta (köps på burk & är en kletig sörja), viktigt att den får steka på någon sekund så att den inte klumpar sig. Häll nu på 1 burk kokosmjölk & grädde. Ta så mycket grädde så att det blir rikligt med sås. 
För säkert 2 år sedan köpte jag en påse frysta limeblad. Den påsen har jag fortfarande så låt några blad koka med, tillsammans med resten i pannan. 5 kr nudalar & ris kör vi som tillbehör till denna goda gryta. 

Pssst, har du cashewnötter hemma så toppa gärna grytan med det.
Smaklig måltid! 

5.10.14



Morning.
Sedan jag började blogga i slutet på maj, har jag konsekvent gjort ett inlägg /dag. Ett inlägg som växlat mellan tre ämnen, inredning, mat & mode. 

Igår bröts trenden. Igår kom inget inlägg. Igår var det den 4 oktober & årets hotellfest i Gislaved som bl.a. jag anordnar. Sorry alla läsare. #ler

Idag bjuder jag på en bild från familjens blackboard. Denna griffeltavelvägg är mitt i huset. Här skriver vi upp viktiga datum, budskap & här övar stora killen på att skriva. Färgen är köpt på Colorama & du rollar den på fast & jämt underlag. Hos oss målade vi bara över en svart befintlig vägg & satte ram i form av 35x25 regel som även den målades svart. 


Ha en go slappar dag!


3.10.14



Såattdee.
Ikväll blir det inget tjo & tjim, inga tips eller today's. Ikväll gör vi inte ett skit. 
God natt!

2.10.14



Putta runt dina möbler.
Ögat tröttnar ofta & gärna på hemmet. 
Man tillbringar ju en stor del av livet i just hemmet, & då vill det till att det är bra. 
Så att det är där man vill va. (OBS rim).

I går kväll var jag över hos goda vänner. Vi behövde göra det kvinnor gör bäst - älta inredning. Det hela slutade med en total ommöblering. Soffa placerades mitt i rummet & en bänk från trädgården fick flytta in. De nya snygga tavlorna hängdes upp & 2 vita krokar fick bära upp filtarna som annars mest ligger & skräpar. Här valde vi att hålla jämn övre linje. 

Det hela gjorde gott för både rum & öga.
Trevlig kväll!



1.10.14



Pineapple drink.
Då har mer än halva arbetsveckan gått, låt oss fira denna lillördag med en drink.
Skär färsk ananas i bitar. Mixa med en tuss rörsocker & i med lagom mycket ljus rom. Fyll på med Sprite, is & rör om. 

Fruktiga söta drinkar som denna gör att man nästan blir vegetarian...

Happy onsdag gott folk!