30.9.14




DIY. 
När det gäller inredning vill jag gärna sticka ut & va först med nya trender. Detta händer högst sällan, men det är min vision i livet. Att pimpa, måla, bygga eller tänka om - gör att du får unika grejer!

Grejerna ovan är ärvda, fyndade eller hittade i mina egna gömmen. Ett keramik fat med höga kanter, blev svart invändigt & vitt utvändigt. Kul tycker jag! 
Ljusstaken är från loppis & var i gulnad furu. Vit färg gav den rakaren ett lyft. 
Den svarta bubbliga grejen var en orange kupa till en gammal lampa. Just nu vikarierar den som stilleben på min hylla.
Den vita kon liknade "statyn" köpte jag på rea när en blomsterbutik bommade igen. Den var då lila & gräsligt... 

Sök igenom dina gömmen, tänk brett när du söker av de fullknökade borden på loppisen. Gör sedan grejerna till dina egna. Jag använder den färg jag har hemma för tillfället. Väggfärg är det på dessa pjäser. Håller kanske inte för evigt men det tar vi då! #ler 

Ha en go dag!

29.9.14



Today is a good day.
Dessa armband stansar jag & min kära vän K. Text, färg & mått enligt ditt önskemål. Handgjorda i de mörka skogarna i Småland, av säkert återvunnet läder & ekologisk tryckknapp.

Där va det slut på sälj snack. Kom & köp snygga armband för 90kr/st. 
Hepp.

28.9.14




Today's. 
Ja eller snarare tomorrow's. 
Kvällar innan vardag, springer jag runt som en tätting. Lunch låda skall packas & kidsens kläder skall läggas fram & gärna syskonmatchas. Prydliga högar med kepsar, skor & kläder underlättar morgonen för min man. 

Men när jag, vansinnig över att bli väckt, slår upp ögonen 06:15 & ska matcha min egen stass, får vi problem. Mörkt, kallt & jäkligt är det & inget verkar finnas på sin plats. 
Från & med idag, ska jag skona min man & barn från mitt jobbiga morgon humör.
Jag ska från & med idag lägga fram Tomorrow's även till mig.

I morgon bär jag. Jeans från H&M, tröja från BikBok & skor från Din sko. Näver väskan prutade jag till mig på en loppis för några år sedan. 

Hörs tomorrow. 


27.9.14



Morning.
I veckan såg det ut som en soptipp på stora killens plats i tamburen på dagis. Mamman (alltså jag) hade bett om gamla konserver, glasburkar & annat överblivet bröte från köket. 

Tänker mig att plåt burkarna som tidigare innehållt krossade tomater & bönor. Nu ska bli både ljuslyktor, krukor, pennställ & kanske hyllor. Hyllorna får jag återkomma med...

På tal om hylla. När vi i våras byggde ut vårt hus med 20 kvadrat matrum, så ritade vi även in en platsbyggd hylla. Hyllan går i linje med den gamla ytterväggen som nu fick bli innervägg. Den inbyggda hyllan från golv till tak är 40x40 cm bred & djup. Här pyntas det hej villt med konserverna & en måttbeställd back på hjul förvarar servetter & ljus. 


Ha en bra dag!    

26.9.14



Enjoy!
Vilken lättnad, vilken känsla & vilken kick. Nu är det strunt samma vad alla andra tycker...för jag är nöjd!

Inrednings tidningen Hus & Hem med vårt reportage släpps nu på tisdag den 30 september. Enjoy!

25.9.14



Tango.
Jag dansar gärna & ofta. Helst när ingen ser, eller när jag har lite innanför västen... 
Förra helgen hade jag besök av en hel tango föreställning i käften. 

Jag följer inte så många bloggar, men mallasmat.blogspot.se går jag gärna & ofta in på. Hon tar tjusiga bilder & har alltid smarriga recept. 

Malla bjöd upp till tango, nu bjuder jag upp er. Potatis knyten med getost.
Skiva potatis tunt. Jag körde den i en sån där trebent mojäng med vev. Fördela skivorna i lagom portioner på ark av alu folie. Ringla på lite olivolja & en klick smör & krydda med salt & peppar. Skär till sist salladslök & skivor av getost. Toppa potatisen med detta & nyp sedan ihop paketen. Kör på grillen i 15-20 minuter.
Till detta gjorde jag en tzatziki & biffar av nötfärs. Världsklass!

Trevlig kväll & glöm inte titta in hos Malla. 
Kram.


24.9.14



Jul.
Det är idag 3 månader kvar till julafton! Jag tillhör de där som älskar julen. 
Paketen, pyntet men framför allt umgänget med nära & kära.

Förra året gjorde jag denna advents julgran till vår stora kille. 24 småsaker är inget man springer över direkt. Särskilt inte när de inte ska kosta så mycket. Till lucia låg tex dagens outfit i paketet. Någon dag körde jag trisslott, en guldpeng till spargrisen eller ett par kalsonger. Eller en leksak.

I år har den lilla killen i familjen växt till sig & vill säkert också öppna paket varje morgon. Så jag ryker på att fixa 48 stycken. Dags att börja nu kanske...

Kalendern är utformad som en gran. Jag tejpade upp den med svart washitejp på väggen i barnens pysselrum. Sedan spikade jag upp små små spik huller om buller. Paketen slogs in i gammalt tidningspapper & garn virades runt dem. 

Go jul. 


23.9.14



WWW
Det är med internet / "The World Wide Web" är ju allt bra. Detta är bara några grejer som står på min web önskelista just nu. 

Skin imitation byxor är väl ändå läckert. Men de sitter oftast, som just ormskin & blir hyfsat varma... Tänk då dessa i "lös modell". Sen har vi kappan som verkar vara ett hett plagg i höst. Gillar denna spräckliga gråa nyans. Allt hittar du på H&M.se 

När det gäller inrednings sidor så är Granit.se en hitt för mig. De kör mycket naturmaterial som betong, trä & blandar det med plåt & glas. Dessa ljusstakar av typ rör har länge flörtat med mig. Så nu är det nog dags för mig att flörta till mig dem. #ler

Nu är lasagnen strax klar.
Hörs i morgon, go kväll!



22.9.14



Pimp my orkidé.
Ja har man inget bättre för sig så kan man ju överarbeta en stakars orkidé. Tycker helt ärligt att de där pinnarna & framför allt de små "hårklämmorna" som följer med blomman är rätt tråkiga. Så några döda mossiga grenar fick bli stöttepelare. 

Cylinderna kommer från Lagerhouse & jag köpte dem på rea nu för någon vecka sedan. Det blir alltid fint sken när man sätter ljus i färgade glas formar. Det är också lite halvt barnvänligt. Eller?


Väggen är målad i en matt mörkt grå/svart färg, närmare bestämt 
NCS S 8500-N. De vita hyllorna & konsolerna är från Jem&Fix & här sitter de 5st i höjd.

Trevlig kväll!

21.9.14



DIY 
Idag har det varit en inne-kura-dag här, & det passar mig perfekt! Kidsen går fortfarande i pyjamas & klockan är strax tre. TRE!

Pysslet för dagen blev att baka knäcke. Ett knäcke som det säkert finns 100 olika varianter på. Detta är min variant.
Blanda ihop:
2 dl majsmjöl
1 dl solrosfrön
1 dl skalade sesamfrön
1/2 dl linfrö 
1/2 dl rapsolja 
1/2 tsk salt

Rör sedan i 2 1/2 dl kokande vatten. 
Fördela smeten på 2 plåtar klädda med bakpapper. Lägg ett tredje ark papper uppe på smeten & smek ut den med hjälp av dina händer till ett runt lager. Bort med översta arket & strö på flingsalt, gör likadant med plåt nr 2. 
Grädda i 150 grader i cirkus en timma.

Detta är alltid en uppskattad "gå bort" present...



Papp påsar finns i olika varianter på bland annat, Panduro & lagerhouse. 
Stämpelkittet är från TGR & dynamon är från Claes Ohlsson. Stämpla, skriv eller tryck text på påsar eller klädnypor. Gör en strut av tidningspapp & häfta ihop...

Det är det lilla som gör det!



20.9.14



Today's.
God förmiddag gott folk & välkomna alla nya läsare. Här har ni en som är tacksam. 

Anyway. 
Detta är min garderobs nyförvärv. En gråmelerad sweatshirt från H&M:s nya kollektion Studio A/W. Tröjan har detaljer som dragkedja & en variant av polo. 
Just polo verkar vara helrätt i höst. Kan ju ha med årstiden att göra, men jag gillar stora mysiga kragar vilken tid det än är på året.

Tröjan kostar 299kr & kan säkert användas till de flesta outfits. En favorit kombo blir nog med svart snäv kort kjol & boots. 

Ikväll ska jag testa ett nytt recept med potatis & getost på grillen. Återkommer med recept & recension. 

Kram på er! 


19.9.14



DIY 
Detta är min nya kärlek, vi kallar han 
DIY-lampan. För visst är det en han?

Lampan är ett secondhand fynd & kostade mig 20 kr. Därför tog jag 2. #ler Det är säkert någon gamal träslöjdslärare som svarvat denna furu klump på 80-talet. En händig man (läs pappa) rök på att byta stickkontakten från ojordad till jordad. Det är inget stort jobb & dessa finns att köpa i bygghandeln. 

Lite mörkgrå färg & en stor klar glödlampa gjorde gott åt den här:



Strax kommer några tjej kompisar & deras kids hit. Hoppas ni får en lika trevlig kväll! Ciao.


18.9.14



Fredags mat.
I morgon är det helg igen & Pohlman visar sol & fint väder. #dingdingjackpot

I vår familj bestående av kräsen mamma, köttälskande pappa & allätande barn är denna Club sandwich en favorit.
Receptet är utan exakta decimaler & beräknat för 4 personer. 
Salta & peppra 3 kycklingfilér, grilla dem i 10-15 minuter. Lägg skivor av bacon i ytterkant av grillgallret & håll koll så de inte brinner upp. Lätt hänt annars.
Blanda en dressing på lika delar créme fraishe & majonnäs av god kvalité, typ 3 dl vardera. Rör i 3 matskedar mango chutney, 2 tsk curry samt salt & peppar.
Skölj krispig sallad. Skiva rödlök, tomater, avokado, gärna äpple & den grillade kycklingen. Fräs skivor av gott bröd i panna & lägg ihop allt till värsta dubbelmackan. 

Japp det va mitt bidrag till fredagsmyset. 
Enjoy!


17.9.14




DIY 
Roliga soffbord är ofta svåra att hitta, & hittar man något så är det garanterat svindyrt. Till vår tv-hörna nere ville jag ha ett nätt bord. Gärna vitt, runt & något som inte alla andra hade... 

En ärvd fyrbent pall & en måttbeställd rund mdf skiva från bygghandeln, skruvades ihop & fick ny vit färg. Soffbordet blev både billigt & unikt!
På golvet ligger en stor bastmatta från IKEA. Den ger en mjuk & varm känsla till den i övrigt kala inredningen här på No 6.

Önskar er en go onsdag kväll!

16.9.14



Today's.
Ibland räcker det med en kul scarf.
Garderoben känns tom & tråkig. Senaste dusch-dagen var för några dagar sen... #hatarattduscha Just en sådan dag, kör du upp håret i en slarvig knut. Knyt sedan en kul scarf runt huvudet. (Om en scarf nu kan va kul). Tada!

Mitt tips idag får också bli de små söta silver öronhängerna. Dessa har jag jämt. De kommer från August Petersson i Gislaved & kostade 99kr. Halsbandet är från H&M, det ingick någon halvful berlock när jag köpte denna på rea. Berlocken är sedan länge slängd & jag bär denna kedjan i bare. 

Pimp myselfe. 

15.9.14



Nothing.
Fick nyss frågan om den Norska inrednings tidningen KK Living fick publicera vårt reportage. YES!

Nu kör vi ända in i kaklet...eller nåt.
Hörs i morgon, kram på er! 

14.9.14



Före & efter.
Idag är det ojämn vecka - jämn dag & det är alltså dags för mig att göra smygreklam igen. Strax innan semester gjorde jag & mannen ett ryck i han & brorsans buisiness.
Det gjorde minst sagt ont i mig att det såg ut såhär innan. Men med hjälp av lite färg, ärvda möbler & lite piff blev det såhär:


Väggar i "kontors delen" tvättades & målades vita. En gammal matta skapar rums känsla då kontoret saknar väggar som gränsar bilar & kontor åt.
Ett ärvt matbord & stolar fick bli skrivbord & bara genom att rotera sitthörnan känns det mer inbjudande. En byrå stuvas in mellan garderober & yttervägg. Där det finns plats för skrivare & förvaring. Garderoberna fräschas upp med ny färg & handtag byggs. Här med spill från läderarmbanden jag & en kompis gör. Close up på det här: 


Det är ingen revolutionerande make over, men jag är nöjd. Renoveringen har endast kostat några hundra för färgen. Resten är som sagt ärvt eller gjort. Allt för att N.D.D Bil ska ha låga omkostnader & kunna erbjuda billiga bilar. 
Välkommen till Åbjörnsgatan 7 i Gislaved! 

13.9.14



Dags att palla.
Fanns det något roligare & mer adrenalin rusande än att palla när man va liten?
Nu är det dags att palla igen - av grannen. Men inte av den här grannen, hon har plockat in alla redan. #ler

Äppelpaj med vaniljsås, var dagens önskan av min trötta (läs bakfulla) man. 
Skala & skiva 5 pallade äpplen, fördela dem i en ungsform. Smält 100 gram smör i kastrull. Blanda sedan i 
1 1/2 dl havregryn 
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker 
1/2 tsk bakpulver
1/2 dl grädde 
1/2 dl sirap
Rör runt & häll uppe på de skivade äpplena. Grädda i 20 minuter i 225 grader.

Pajen får ett sött knäckigt täcke till de syrliga äpplena. 


Ha en go lördag.

12.9.14



DIY
Att göra gamla grejer fina är lite av min specialitet...men det vet ni nog redan. 
Säg hej till min nya lampa. #Hej
Risk för att jag behöver klona denna rackaren, den gör sig så bra överallt! 
Sänglampa, bordslampa & tavelväggs lampa. You name it! 

Med pensel, en svamp & mörk grå/svart färg blev lampan till höger, exkl. glas kupa...


Såhär:



Återkommer med bilder på de andra två lamporna + den orangea glaskupan...
Tills dess, ge dig ut på secondhand.
Kram

11.9.14



Today's.
Med hjälp av rivgärn, kloss, stålborste & sax, fick mina gamla jeans sig en omgång. Jeansen har hängt med i många år, men jag har aldrig gillat dem. 

DIY Lägg en kloss, snusdosa eller annat hårt föremål inne i jeansen. Riv med olika sidor på rivjärnet för att nöta hål. Låt vissa hål gå igenom helt & låt de vågräta trådarna vara kvar på andra hål. 
Slit även lite på byxlinningen & upptill på fickorna. 

Jeans modeller & färger kommer alltid igen. Så släng för guds skull inte några jeans. Klipp av dem till shorts, sy in eller ut dem, pimpa dem som nedan eller spara dem som de är.


Ikväll ska några gamla lampor få sig en omgång... Håll koll på bloggen, här ska bli före & efter bilder!
Kram

10.9.14



Kökshjälp. 
I ett halvårs tid jobbade jag på IKEA's köksavdelning. Jag hjälpte familjer att planera deras kök. De kom med mått & jag med idéer. 

Fatta vilken press jag hade på mig när det var dags att rita vårt kök. Funktionen måste ju va det viktigaste även fall det estetiska är ännu viktigare. #word
En funktion som jag är riktigt nöjd med i vårt kök är kyl & frys skåpen. 
Vi har dubbla halv skåp. Alltså två kylskåp överst & två frysar nederst. Resonemanget var att man använder kylen betydligt oftare än frysen & slipper därför böja sig så ofta. Skåpen är integrerade med köksluckor & smälter på så vis in i resten av köket.

Tänk nytt, tänk om & våga!

9.9.14



Vardagsmat.
Jag som säger att vi sällan äter fisk... Här kommer ett fisk recept igen, men med lax. Smidigt & gott! 

Skär potatis i klyftor & lägg dem i ugnsplåten med olja, krydda med salt & peppar. Kör den på 200 grader i typ 20 min. Skär lax i kuber & fördela dem, körsbärstomater, färsk brysselkål & sockerärtor över potatisen. Krydda gärna igen. Kör in plåten igen, men nu knappt 10 minuter. Viktigt att laxen inte blir torr & tråkig, känn gärna efter...
Hade jag haft hasselnötter, broccoli eller något annat kul hemma hade säkert det åkt i plåten med. 

Till detta gör jag en kall sås på, créme fraishe, vitlök, olivolja + salt & peppar. Tips är att göra såsen i en sådan här glasburk med lock. Då förvarar du den både smidigt & snyggt i kylen till nästa måltid. 


God kväll gott folk!

8.9.14




Today's.
I morse va jag riktigt stressad & förstås sen. Oftast är det då man trivs bäst med klädvalet för dagen. Man hinner liksom inte analysera ihjäl den som är i spegeln.

Kjolen har faktiskt 2 år på nacken & är från Vila. Har sett att liknande plagg & färger finns i butikerna nu med. Så senapsgult verkar hålla i sig. För att inte känna mig så "uppklädd" slår jag gärna en knut på långkjolen + att man slipper snubbla. 
Toppen är från lager 157 & en riktig favorit. Tag 2 för 100kr, så jag äger alltså även en vit. #merförsäljning
Tips här är att gå upp rejält i storlek, jag kör Large på mina! Lite oversize...
Skorna är sen i våras & från H&M. 

I morgon kommer Västbo Andan hit & gör ett reportage, så nu ryker jag på att städa. Hörs.

7.9.14



Grattis.
Får jag be om trumvirvel...? 
Idag gick vinst lotten till en trogen följare här på bloggen! Grattis Maggan, du vinner en prenumeration på 5 nr av Hus&Hem. 

Tack igen gott folk för visat intresse! 
KRAM!

6.9.14



Brela Kroatien.
Vi var i Kroatien för typ 7 år sedan, innan barn, hus & kombi. Möjligen har dessa 3 faktorer fått mig att se andra saker i livet. 
Här är såååå vackert! 
Mina föräldrar tog oss hit för att fira att dady blivit 60. En kväll var vi på ett helt magiskt ställe uppe i bergen. Utsikt, mat & upplevelsen var top noch! Barn säkerheten va kass. (Men skit i det).

Vädret har varit okej... Vi har fått en & annan skur. Svider något i soldyrkar hjärtat. Men när det varit fint, har jag förstås fotat. Ni vet när man vinklar kameran mot det blåa man hittar...#ler 


Idag är det dags att återvända till Sverige. Det är alltid skönt att komma hem när man varit borta. Yes jag längtar. 

Sist ut, kort fakta om Brela:
Vi har bokat resan med Ving. 
Flygresan hit tar 2tim & 40min från Gbg. 
Transfer med buss 1tim & 20min.
En stor öl kostar 27kr.
Kristall klart vatten & sten strand.
Väldigt god & billig mat.
Fantastiskt vackert!!! 

Over and out.

5.9.14



Hjul. 
Jag vill sätta hjul på precis allt, gärna mannen & barnen också. När man tröttnar kan man liksom flytta runt saker eller familjemedlemmar...

I vårt hem är mycket på hjul. Matsalsbord, skåp, utemöbler & här soffa med pall. 
Att ställa möbler mitt i rummet skapar dynamik. Oftast möblerar man utmed väggarna, för att det än enklast så. Men våga putta ut soffan mitt i rummet. Hos oss har vi denna "nättare" tv-hörna nere. 3-sits soffan står alltså mitt i rummet & mot soffryggen står en fotpall, även den på hjul. Gruppen fungerar lite som en trappa, väldigt inbjudande & lätt att slå sig ner i för en stund... 

Skruva bort benen som tillhör soffan & montera dit hjulen i stället. Se till att hjulen ni köper är försedda med broms. Annars blir det lätt vilda västern! #ler

Japp det va det det! Glöm inte anmäla er i tävlingen från gårdagens inlägg. Hepp!


4.9.14



Tävling.
Med risk för att bli tjatig... Den 30:de september släpps nr 12 för året av Inrednings tidningen Hus&Hem. I detta nummer är ett stort reportage med bilder & text från vårt hem. Att jag är så nyfiken!!! Jag har såklart fått godkänna bilder & korrläsa texter, men ändå! #howa

Anyway. 
Jag anordnar nu en tävling för att fira detta & nej tävlingen är inte sponsrad! ;)
Skriv ert namn i kommentarsfältet nedan & ni som inte redan har ett konto. Skaffa ett! 3/8 2014 gjorde jag ett inlägg här på bloggen om hur man skapar sig ett Google konto. Följ anvisningarna & vips är det klart! (Snudd på iallafall).
På söndag drar jag vinnaren som får en prenumeration på 5 nr av Hus&Hem, då första numret blir det då vårt hem är med. 

Tack alla fina människor för att ni vill följa mig. Tacksam!

3.9.14



Today's.
Dagens outfit består av bronsfärgad paljette bikini från Lindex. Pilot solglasögon, inte äkta på något sätt utan snarare från H&M. Favorit kimonon i Leo print får agera strand klänning. Det är sällan kedjorna lyckas med bra Leo print. Med lite otur blir det snarare tant-varning istället för en hit! Min kimono är från Gina Tricot & den går förstås under hit! #ler Det är min bff:s syrra som ligger bakom printet. Hon jobbar på Ginas huvudkontor i Borås & Cissi, du har verkligen lyckats! #keepupthegoodwork

Så detta är vad jag har på mig när jag inte gör ett skit i solen idag. Här samlar vi nämligen kraft inför en intensiv höst!



2.9.14



Ung cancer! 
För någon dag sedan skojade jag & en kompis framför spegeln. Vi försökte få till en bra Selfie på oss båda. Gick sådär! 

Vem fan kom på Selfien? 
I närbild blir inte många snygga på bild & till er som blir, grattis. Däremot på håll kan man ju få till någon bra bild ibland. ;)

Ung Cancer, har tagit Cellfien till en helt ny nivå! "Självporträtt på person som lovar & svär att alltid gå på sina cellprovstagningar".

Här kommer mitt & K:s bidrag, sätter samtidigt in 100kr till Cancerfonden. 
Gör det du också, Kram!